אין רהיט שמשדר רוגע רב יותר מכסא נדנדה. יש משהו בחוויית הישיבה בכסאות נדנדה שהוא מאוד מרגיע, ולרוב, הכיסאות הללו גם עשויים מעץ, שמקנה לרהיט תחושה של נינוחות וחיבור לטבע.
כיסאות נדנדה יכולים להתאים לכל מקום בבית, כולל הסלון, חדרי השינה של התינוקות (נהדר להרדמה) וכמובן למרפסת, לחצר או לדק.
אם חשקה נפשכם בכסא מתנדנד, ודאי תשמחו לגלות שאינכם חייבים לרוץ ולקנות כסא כזה, שכן בעזרת ההכשרה הנכונה, בניית כסא נדנדה מעץ היא אפשרית ואף מהנה.
האם כל אחד יכול לבנות כסא נדנדה מעץ?
הרבה אנשים מגדירים את עצמם כ”הנדימן” ונהנים מעבודת כפיים תוך שימוש בחומרי גלם וכלים שונים. אולם הנדימן הוא לא רק אדם שמתקן דברים, אלא גם אדם שיוצר.
כאשר אנשים עם ידיים טובות צריכים לבחור איך ועם מה לעבוד, עץ הוא הבחירה הטבעית – תרתי משמע, לנוכח זמינותו הרבה ונוחות העבודה עמו.
כיום ניתן ללמוד נגרות במסגרת קורסים ייעודיים, ולאחר מכן, לגשת לפרויקטים מורכבים יותר של בניית רהיטים.
אם אתם חולמים לבנות לעצמכם כיסא נדנדה, לימודי נגרות כפרית יאפשרו לכם לעשות זאת גם ללא רקע מקדים בעבודה עם עץ ובניית רהיטים.
איך בונים כסא נדנדה מעץ?
בניית כסא נדנדה מעץ צריכה להתחיל בראש ובראשונה עם תכנון מוקדם. כלומר, יש לקחת את המידות המדויקות, לעבוד לפי תוכנית עבודה מסודרת, ולהעלות את הסקיצה על דף, כולל הריפוד, הידיות ולמעשה כל האלמנטים השונים, עם מידותיהם המדויקות.
לאחר מכן, יש לקנות את החומרים לכסא, כאשר לא מדובר רק בעץ, אלא גם בברזלים, אומים, ברגים וחיבורים שונים אשר יאגדו את כל החלקים השונים של העץ ביחד.
חשוב מאוד לעבוד לפי סדר מסוים, כדי לא לפספס חלקים שיגרמו לכם להתעכב או לעבוד לחינם בסופו של דבר.
איך מתחילים לעבוד על כסא נדנדה מעץ?
אחרי שתיכננתם את הכסא כמו שצריך, וקניתם את כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל לעבוד בצורה פיזית. צריך להתחיל לחתוך ולשייף את כל חתיכות העץ לפי המידות המסודרות, ולגבש את הכסא בצורה מדויקת מאוד.
לאחר מכן, מלאכת החיבור מגיעה, כאשר צריך לחבר את הברגים והאומים ולגבש את הכסא ליחידה אחת.
בסיום, יש לשייף את החלקים הגסים יותר, לשים גימור לכה (אם זה נדרש או מתבקש) ולהתקין ריפודים או תוספות אם יש כאלו.
כמובן שצריך לבדוק את תקינות הכסא, את היציבות שלו ואת המשקל שהוא מסוגל לשאת לפני שמתחילים להשתמש בו.
מדוע חשוב לקבל את ההכשרה הנכונה בתחום הנגרות כדי לבנות רהיטים מוצלחים?
כדי להיות מסוגלים להרכיב כסא נדנדה אסתטי, בטיחותי ועמיד, צריך לקבל את ההכשרה הנכונה.
יש כיום המון מקומות ללמוד בהם ולקחת בהם קורס נגרות, אך מעל כולם בולט בית הספר לנגרות כפרית מסורתית של דיויד הריסון.
בבית הספר של דיויד הריסון תמצאו מגוון רחב של קורסים בדרגות שונות, החל מקורסי נגרות בסיסיים ועד לקורסי ליווי לפרויקטים גדולים בנגרות.
הידעתם? בניית כסאות נדנדה מעץ הם רק ההתחלה
העבודה עם עץ הפכה בשנים האחרונות לתחום מאוד פופולרי ולא במקרה. בראש ובראשונה עץ הוא חומר גלם זמין, ובנוסף לכך, הוא נחשב גם כחומר עמיד וקל יחסית לעבודה.
מכאן שכל אחד שיש לו ידיים טובות ורוצה לשכלל את כישוריו והיצירתיות שלו, יכול לעשות זאת באמצעות עבודה בעץ.
כלי העבודה למשטחי עץ הם גם זולים יחסית וזמינים, ובעזרת הדרכה נכונה, אפשר לייצר הכל – החל מפריטי נוי קטנים ועד רהיטי עץ גדולים ומאסיביים.
האתגר הכי גדול בעץ הוא לשלב בין פרקטיקה ליופי, ואת זה אפשר לעשות רק אם מקבלים את ההכשרה במסגרת המתאימה לכך – כדוגמת בית הספר לנגרות כפרית של דיויד הריסון.
איפה אפשר לקבל את ההכשרה הטובה ביותר בתחום הנגרות?
בבית הספר של דיויד הריסון ניתן ליהנות לא רק מקורסי נגרות מקצועיים, אלא גם מסדנאות התנסות חווייתיות לכל המשפחה.
במקום תמצאו סדנאות זוגיות ומשפחתיות, לצד סדנאות לעסקים כמו גם אפשרות לרכישת ערכת נגרות בסיסית לכל המשפחה. כאשר נכנסים לעבודה עם עץ, ומבינים כמה זה כיף וקל, ניתן בקלות להגיע למצב בו בונים כסא נדנדה לבד ומגוון פריטים נוספים. למידע נוסף על בניית כסא נדנדה מעץ אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר בכל עת!